Expoziția de pictură și grafică a artistului plastic Andrei Damo

16 3

Expoziția de pictură și grafică ″Leonardescă″ a artistului plastic Andrei Damo, deschisă în perioada  23 septembrie – 10 octombrie 2019.

 

Expoziția a fost vernisată luni, 23 septembrie 2019, de către Valentin Tănase, directorul Studioului de Arte Plastice al Armatei, și istoricul de artă Ana Amelia Dincă.

TAINĂ ȘI FASCINAȚIE - cronică de Octavian MIHALCEA.

 

În perioada 23 septembrie - 10 octombrie 2019, la Galeria Artelor a Cercului Militar Național are loc o expoziție de pictură și grafică sub semnătura inconfundabilă a lui Andrei Damo. În cadrul manifestării, inedit intitulată "Leonardescă", găsim figuri, numeroase chipuri amprentate cumva esoteric, unele abia dezvăluindu-și semnele recognoscibile pentru partea de taină. Persistă sentimentul descinderii într-o zonă estetică a fundamentelor. Ceea ce se vede ar putea să "protejeze" o altfel de cunoaștere. Statura inspiratoare a magistrului Leonardo da Vinci obligă la reprezentări aparținând unor teritorii simbolice cu amplă potențialitate fascinatorie. Anumite personaje par a ființa pe tronsoane morganatice. Întâlnim și elementul serafic, în cadrul ipostazierilor feminine pline de candoare. Alteori, chiar și un "homunculus" poate avea o grație specială. Impresionantă, substanța măștii potențează inefabilul. Accepțiunile metafizice se desprind firesc din lucrările lui Andrei Damo, revelând mereu alte detalii ce contează și vor conta. 


Distribuie
  • Twitter
  • Facebook