Expoziția de pictura a artistei plastice Aurelia Chișu Cosma

0 0
Expoziția de pictură "Dialogul formelor și al culorilor" a artistei plastice Aurelia Chișu Cosma, deschisă în perioada 4-17 decembrie 2018. 

Artista este pictor și pisholog, doctor în arte plastice și decorative, absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca și a Universității de Artă și Design din Cluj Napoca.

 

Criticul de artă, dr. Negoiță Lăptoiu: "…În ultimii ani, freamătul fertil al unui spirit neliniștit, preocupat de noutate, a proiectat-o pe inventiva Aurelia Chișu Cosma în zona unor îndrăznețe și spectaculoase experimentări. Simțind acut nevoia de a ieși din sfera unor practici tradiționale s-a lnsat în soluții de dinamizare a câmpului vizual, asamblând câte 2, 3, 4 segmente picturale, alcătuite din casetări triunghiulare, pătrate sau ovale. Prin astfel de asocieri de ipostaze inedite, motivul-prioritare fiind peisajele și florile-cunoaște o clară lărgire a reprezentării, cu aspecte și perspective multiple a căror taină încercăm s-o descifrăm cufundați în prelungită și plăcută contemplare. Privită prin prisma unor fecunde finalități cromatice, creația Aureliei Cosma Chișu definește o laborioasă și originală afirmare spirituală, demnă de profundă și sinceră prețuire."

Distribuie
  • Twitter
  • Facebook