• in Evenimente
  • Vizite: 660
  • (Rating-ul curent 0.0/5 Stele) Voturi: 0

Spectacolul"Ursul" de A.P.Cehov prezentat de Trupa Teatralia a Cercului Militar Cluj-Napoc

0 0

Luni, 15 octombrie 2018, ora 14.00, la Sala de Spectacole "Eusebiu Ștefănescu", trupa de teatru TEATRALIA a Cercului Militar Cluj-Napoca prezintă comedia "URSUL" de A.P.CEHOV.

Accesul la spectacol se face pe bază de înscriere la telefon: 021.313.86.80 int.136, 156 sau mesaj la adresa: cultura@cmn.ro, în limita locurilor disponibile.

Inca tânara, vaduvă  Elena Ivanovna Popova, care și-a iubit foarte mult bărbatul trăiește retrasă între cei patru pereți ai conacului și inconjurată doar de slugi. Profund atașată de amintirea soțului ei, femeia jură că își va petrece restul zilelor în singurătate. Dar planurile îi sunt date peste cap de apariția la conac a tânarului moșier Grigori Stepanovici Smirnov care vine să-și recupereze banii pe care barbatul vaduvei îi datora înainte de moarte. Cei doi se îndragostesc unul de celalalt iar tanăra văduvă prinde din nou viață în brațele lui Smirnov.                             

Cehov este unul dintre cei mai rafinați autori de teatru. Numai un colectiv de artiști care sunt conștienți de acest adevăr se pot încumeta să îl propună în repertoriu. Teatralia Cluj-Napoca are acest curaj scenic datorită talentului celor doi actori care, după un efort de peste patru luni și jumătate de pregătiri a adus în fața publicului un spectacol care se adresează atât spiritului cât sufletului spectatorilor care au șansa, dar și bucuria să accepte invitația la Teatru! 


Premiera cu URSUL  de A. P. Cehov al trupei Teatralia a avut loc în ziua de 10 mai 2018, la Cinema Dacia, în fața unei asistențe care a umplut această moderna sală de spectacole din municipiul Cluj-Napoca. Acest succes de public a obligat trupa, la cererea publicului să revină cu încă două reprezentații.

Coordonatorul trupei precum si al acestui proiect teatral este Mirel Ovidiu Rusu, șeful institutiei militare de cultură clujene. Iar contribuția acestuia nu se oprește aici. El este și unul dintre cei doi protagonoiști ai acestui eveniment scenic, interpretândul pe impetuosullocotenent de artilerie  si mosier, Grigori Stepanovici Smirnov. Dar prezenta lui pe o scenă de teatru e o surpriză doar pentru cine nu cunoaște că  Mirel Ovidiu Rusu a terminat actoria, la zi, la Universitatea de teatru din Tg. Mures.

Impreună cu acesta pe scenă are șansa, dar și curajul de a contribui la reușita acestui spectacol de comedie cehoviană, doamna dr. Argentina Vidrașcu, medic chirurg din cadrul Spitalului Militar de Urgență ”General Constantin Papilian” din Cluj-Napoca, interpretând, cu mare dezinvoltură, chiar dacă e la debut, pe Elena Ivanovna Popova. 

Parte din costumele acetui spectacol sunt creația doamnei Ioana Maria Soacaci - cunoscut designer vestimentar clujean. Muzica, atent aleasă, este din folclorul rus și ucrainian, și datorită valorii și ponderii ei în acest spectacol poate fi socotită un adevărat personaj.

Regia este semnată de  mr.(r) Virgil Mureșan,  colaborator mai vechi al Cercului Militar din Cluj-Napoca. 

Distribuie
  • Twitter
  • Facebook

Contact Cercul Militar National

ADRESĂ
Constantin Mille nr. 1, sector 1, București


SECRETARIAT

Telefon: 021-314.95.51 
              021-313.86.80  /112              
Fax: 021-313.78.27
E-mail: marketing@cmn.ro

Program: Luni - Vineri / 08.00 - 16.00


BIROUL CULTURĂ, EDUCAȚIE ȘI COMUNICARE

Telefon: 021-313.86.80  
Secretariat cursuri: 021-313.86.80  /156 
Secretariat expoziții și activități culturale: 021-313.86.80  /136
Fax: 021-313.78.27
E-mail: cultura@cmn.ro

Program: Luni - Vineri / 08.00 - 20.00