Cursuri


Organizarea de cursuri este o activitate cu tradiţie pentru Cercul  Militar Naţional. Statutul iniţial de funcţionare prevedea ca scop important al instituţiei: „punerea la dispoziţia ofiţerilor şi familiilor lor a cursurilor de limbi străine, de muzică, de scrimă, de dansuri.”, alături de posibilitatea de frecventare a bibliotecii şi audierea de conferinţe literare şi ştiinţifice.[...]


Cercul Militar Naţional organizează înscrieri la cursuri în  

perioada 11-28 septembrie 2017 pentru anul școlar 2017-2018!Instrumente muzicale

"Dacă nu am fi avut suflet, ni l-ar fi creat muzica.”   (Emil CIORAN)

Cursul se adresează atât adulţilor, cât şi copiilor şi are ca scop dezvoltarea unor aptitudini şi sensibilităţi artistice ale cursanţilor.

Cursul se desfăşoară în şedinţe individuale, iar vârsta minimă pentru înscrieri este de 6 ani.         


PIAN


 PIAN


• Curs pentru copii şi adulţi, nivel iniţiere şi perfecţionare;

• Curs non-intensiv cu durata de 7 luni: şedinţă individuală - 28 ore, 1 oră pe săptămână;
• Program: Luni - Vineri/ 08.00-19.00, etaj 4;
• Preţ: 1495 lei;(53,39lei/oră)  
• Profesori: Năstase Irina, Moldoveanu Cristina, Borina Anca.

Notă: Taxele cursurilor se pot achita în două rate.


PROFESORI


Irina NĂSTASE – absolventă a secţiei clavecin (înfiinţată şi condusă de prof. univ. dr. Ognenca Lefterescu) din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Interpretare Muzicală precum şi a secţiei de pian din cadrul aceleeasi facultăţi, urmează cariera pedagogică în cadrul Şcolii Gimnaziale de Arte nr. 3 Bucureşti şi colaborează din anul 2002 ca profesor de pian la Cercul Militar Naţional. Are o bogata carieră concertistică alături de "Corul Madrigal”, "Corul Martin Luther” al Comunităţii Evanghelice Bucureşti, precum şi formaţiile "Sartorius”, "Rules for Graces”, "Amadis de Gaula”, "L’Entretien des Muses”, etc., concertând în ţară şi în străinătate. Împreună cu elevii pe care îi formeaza susţine audiţii muzicale şi participă la concursuri de specialitate.


Cristina MOLDOVEANU – personalitate artistică, este foarte pasionată de muzică, dar şi de arta teatrală, fiind profesor de pian dar si actriţă în cadrul Ansamblului Artistic”Ciocârlia” al Ministerului Administratiei şi Internelor si Companiei de Teatru ” Civic Art CvM” Bucureşti. În calitate de profesor de pian colaborează cu Cercul Militar Naţional din anul 2007. Este absolventă a Academiei de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compozitie, Muzicologie, Pedagogie. Comunicativă, sociabilă reuşeşte să insufle cursanţilor săi de la vârste mai fragede si până la persoane adulte pasiunea pentru muzică şi în special pentru acest instrument pianul.Anca Claudia BORINĂ A început cariera didactică la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Octav BĂNCILĂ” din Iaşi, apoi în calitate de profesor titular de pian principal. În anul 1994 devine şef de catedră la Liceul „George ENESCU” din Bucureşti, unde activează şi în prezent ca profesor pensionar, colaborator. Întreaga sa carieră a fost dedicată predării cunoştinţelor de muzică instrumentală, dezvoltării aptitudinilor tehnice şi interpretative şi pregătirii elevilor pentru olimpiade, concursuri, concerte şi recitaluri.


 

CHITARĂ


 CHITARA


• Curs pentru copii şi adulţi, nivel iniţiere şi perfecţionare;

• Curs non-intensiv cu durata de 7 luni: şedinţă individuală - 28 ore, 1 oră pe săptămână;
• Program: Luni - Vineri/ 08.00-19.00, etaj 4;
• Preţ: 1495 lei;(53,39lei/oră)
• Profesori: 

Notă: Taxele cursurilor se pot achita în două rate.


PROFESORI

Simion SIHOTA – absolvent al Şcolii Populare de Artă,specialitatea chitară, îşi începe activitatea pedagogică în cadrul aceleeaşiinstituţii ajungând colegul foştilor săi dascăli. Devine colaborator al Cercului Militar Naţional începând cu anul 1975 la cursul de chitară clasică. De-a lungul acestei lungi colaborări a format generaţii întregi de iubitori ai acestui instrument. Unii dintre discipolii săi s-au afirmat în muzica romanească obţinând premii la cele mai prestigioase concursuri de gen. Astfel la festivalul de chitara de la Sinaia elevi de-ai săi au fost premiaţi în mai multe ediţii.De remarcat sunt şi participările în repetate rânduri la stagiuni camerale organizate de Filarmonica "George Enescu”. În perioada 1983-1985 unul dintre aceştia (Alivej Cristian) a fost colaborator al Estradei Armatei şi profesor colaborator al Cercului Militar Naţional. De asemenea între cei care au urmat cariera muzicală se remarcă şi conf. univ. dr. Andrei Constantin director al filialei de la Piatra Neamţ a Academiei de Muzică Cluj. De altfel cei doi au înregistrat in anul 1988, în duet un disc cu muzică de chitara clasică.

VIOARĂ


 VIOARA


• Curs pentru copii şi adulţi, nivel iniţiere şi perfecţionare;

• Curs non-intensiv cu durata de 7 luni: şedinţă individuală - 28 ore, 1 oră pe săptămână;
• Program: Luni - Vineri/ 08.00-19.00, etaj 4;
• Preţ: 1495 lei;(53,39lei/oră)

• Profesori: Patricia Gilda Gabriela PREDUȘEL Notă: Taxele cursurilor se pot achita în două rate.PROFESORI

Patricia Gilda Gabriela PREDUȘEL - absolventă a Liceului de muzică „Dinu Lipatti” şi licenţiată a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Interpretare Muzicală, secţia vioară, doamna profesoară PREDUSEL este în prezent titular la catedra de vioară, gradul didactic II, la Şcoala de Arte „Iosif Sava”.
De-a lungul carierei sale profesionale a susţinut recitaluri în ţară (Ateneul Român, Radiodifuziunea Română) şi în străinătate (Belgia, Germania) a colaborat cu orchestre simfonice din Bucureşti, precum şi ansambluri folclorice din diverse zone ale ţării.

 


Arte plastice

"Nu ştim, din câte lucruri decorează viaţa, să fie vreunul mai emoţionant şi mai frumos decât tabloul, şi artă mai pură decât pictura.”

(Tudor ARGHEZI)

Cursul este destinat adulţilor şi copiilor şi oferă noţiuni fundamentale tehnice de bază în artele plastice, combinând activitatea practică şi informaţii teoretice.

ARTE PLASTICE COPII


 ARTE PLASTICE COPII


• Curs pentru copii, nivel inițiere și perfecționare;

• Curs non-intensiv cu durata de 7,5 luni - 120 ore, 4 ore pe săptămână;
• Program: Luni - Vineri / 16.00-20.00, etaj 4;
• Preţ: 880 lei; (7,33 lei/oră);  
• Profesor: Veronica EMANOIL.

Notă: Taxele cursurilor se pot achita în două rate.

PROFESORI

Veronica EMANOIL– este profesor coordonator al cursului de arte plastice copii din anul 1997, după o lungă carieră didactică în şcoli şi licee din capitală. Pasiunea pentru copii si arta plastică s-a materializat în mai multe expoziţii şi participări cu lucrări ale acestora în diverse concursuri de specialitate. Astfel, în perioada 1998-2001 împreună cu cursanţii de la grupele de arte plastice copii a participat la toate ediţiile concursului "Icoana din sufletul copilului”, organizat de Patriarhia Română, obţinând premiul special si chiar marele premiu la ediţia din 2001. Bun pedagog, artist de mare sensibilitate, a reuşit să transmită micilor săi elevi, dragostea pentru frumos, unii dintre ei continuând aceasta pasiune şi dupa terminarea şcolii, urmând cursurile Academiei Nationale de Arta sau ale Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu". Lucrările micilor cursanţi sunt prezentate în expoziţii de grup în fiecare vară la Cercul Militar Naţional  

ARTE PLASTICE ADULȚI


 ARTE PLASTICE ADULȚI


• Curs pentru adulţi, nivel iniţiere şi perfecţionare;

• Curs non-intensiv cu durata de 7,5 luni - 120 ore, 4 ore pe săptămână;
• Program: Luni - Vineri/ 16.30-20.30, etaj 4;
• Preţ: 900 lei; (7,04 lei/oră);
• Profesor: Violeta ANTONOVICI.
Notă: Taxele cursurilor se pot achita în două rate.

Violeta ANTONOVICI – predă cursul de arte plastice pentru adulţi din anul 2006, cu rezultate deosebite atât în plan teoretic cât şi expoziţional. Mulţi dintre cursanţii pe care i-a avut au devenit studenţi sau masteranzi ai Universitatii Nationale de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu " din Bucureşti precum şi în străinătate. De remarcat faptul că în prezent unul dintre cursanţi (Alexandru Sălăgean) format în cadrul acestui curs coordonat de doamna profesoară este student al unei facultăţi de design din Marea Britanie. De asemenea absolvenţi ai cursului de arte plastice pentru adulţi organizează expoziţii personale în sălile Cercului Militar Naţional precum şi în diverse oraşe din ţară.

 

Limbi străine
Obiectivele cursului: - dobândirea capacităţii de însuşire şi folosire corectă a limbilor străine - obţinerea unor competenţe lingvistice necesare pentru viaţa profesională sau personală - dezvoltarea capacităţii de comunicare (scris şi oral) într-o limbă străină precum şi apropierea de cultura şi civilizaţia ţării respective.

LIMBA ENGLEZĂ 


 Limba engleză


• Curs pentru adulţi, nivel începători, mediu, avansați și perfecționare;

• Curs non-intensiv cu durata de 7,5 luni - 120 ore, 4 ore pe săptămână;
Preţ: 860 lei; (7,16 lei/oră)
• Curs intensiv cu durata de 4 luni - 96 ore, 6 ore pe săptămână;
Preţ: 700 lei; (7,29 lei/oră)

• Program: Luni - Vineri/ 17.00-19.00, 18.00-20.00, 19.00-21.00, etaj 4; 
• Profesori: Proica CRĂCIUN, Margareta MOCANU.

Notă: Taxele cursurilor se pot achita în două rate.

PROFESORI

Proica CRĂCIUN – este profesor formator din anul 2008 obţinând certificatul de competenţe profesionale pentru limba engleză. Predă limba engleză începători şi avansaţi la cursurile intensive şi cele de lungă durată, începând din anul 1992. De-a lungul timpului a avut studenţi din cele mai diverse categorii profesionale: elevi, studenti, cadre militare, profesori, medici, ingineri, etc.

 Margareta MOCANU – colaborează cu Cercul Militar Naţional ca profesor de limba engleză la cursurile începatori şi avansati la cursurile intensive si cele de lungă durată, începând cu anul 2003. Participă la programul de perfecţionare pentru competenţa " Comunicare în limba engleză”, organizat de Cercul Militar Naţional. A fost profesor titular de limba engleză la mai multe şcoli din Bucureşti, precum şi la liceul nr. 1 din Călăraşi.

 
LIMBA GERMANĂ


 Limba germană


• Curs pentru adulţi, nivel iniţiere şi perfecţionare;

• Curs non-intensiv cu durata de 7,5 luni- 120 ore, 4 oră pe săptămână;
• Program: Luni - Vineri/ 17.00-19.00, 19.00-21.00, etaj 4;
• Preţ: 860 lei; (7,16 lei/oră);
• Profesori: Gheorghe VOINEA.

Notă: Taxele cursurilor se pot achita în două rate.

PROFESORI

Gheorghe VOINEA
– a început colaborarea cu Cercul Militar Naţional în anul 1979 ca profesor de limba germană, fiind unul dintre cei mai căutaţi şi mai respectaţi colaboratori ai acestei instituţii. Pedagog de excepţie, şi-a creeat o adevarată reputaţie în răndul celor interesaţi de învăţarea limbii germane. Mulţi dintre cei care i-au fost studenţi, au folosit aceste cunostinţe cu succes atât în domeniul militar, cât şi la facultăţi civile sau în companii multinaţionale.
Cursul de Limba Germană este foarte apreciat şi căutat, graţie abilităţilor pedagogice şi lingvistice ale domnului profesor Gheorghe VOINEA.


LIMBA FRANCEZĂ


 Limba franceză


• Curs pentru adulţi, nivel începători, mediu, avansați și perfecționare;

• Curs intensiv cu durata de 4 luni - 96 ore, 6 ore pe săptămână;
• Preţ: 700 lei; (7,29 lei/oră)

• Program: Luni - Vineri/ 17.00-19.00, 18.00-20.00, 19.00-21.00, etaj 4; 
• Profesori: Nicolae CUNCEA.

Notă: Taxele cursurilor se pot achita în două rate.

PROFESORI

Nicolae CUNCEA- profesor de limba franceză, cu o bogată activitate didactică în învăţământul gimnazial şi liceal, precum şi la Centrul de Limbi Străine al Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I”.

În anul 2005 a urmat Cursul de formator la Şcoala de Jandarmerie Rochefort, Franţa. De asemenea, în acelaşi an obţine şi Diploma DELF, Nantes-Franta. Începând cu anul 2014 predă limba şi civilizaţia franceză la Academia de Limbi Străine a CIOR-NATO, Bruxelles, în cadrul sesiunilor de limbi străine organizate anual într-o ţară membră NATO.


LIMBA SPANIOLĂ


 Limba spaniolă


• Curs pentru adulţi, nivel începători, mediu, avansați și perfecționare;

• Curs intensiv cu durata de 4 luni - 96 ore, 6 ore pe săptămână;
• Preţ: 700 lei; (7,29 lei/oră)

• Program: Luni - Vineri/ 17.00-19.00, 18.00-20.00, 19.00-21.00, etaj 4; 
• Profesori: .

Notă: Taxele cursurilor se pot achita în două rate.

PROFESORI


LIMBA ITALIANĂ


 Limba italiană


• Curs pentru adulţi, nivel începători, mediu, avansați și perfecționare;

• Curs intensiv cu durata de 4 luni - 96 ore, 6 ore pe săptămână;

• Preţ: 700 lei; (7,29 lei/oră)

• Program: Luni - Vineri/ 17.00-19.00, 18.00-20.00, 19.00-21.00, etaj 4; 
• Profesori:


Notă: Taxele cursurilor se pot achita în două rate.

PROFESORI


 


LIMBA RUSĂ


 Limba rusă


• Curs pentru adulţi, nivel iniţiere şi perfecţionare;

• Curs non-intensiv cu durata de 7,5 luni - 120 ore, 4 ore pe săptămână;
• Program: Luni - Vineri/ 17.00-19.00, 19.00-21.00, etaj 4; 
• Preţ: 860 lei; (7,16lei/oră);
• Profesori: Nastasia DUMITRU.

Notă: Taxele cursurilor se pot achita în două rate.

PROFESORI

Nastasia DUMITRU - profesor de limba rusă, cu o îndelungată experienţă didactică în şcoli din Bucureşti. Activitatea îndelungată, în domeniul predării limbii ruse, cursurile de perfecţionare la o universitate din Moscova, participări la congrese internaţionale de limba şi literatura rusă ale profesorilor, reprezintă o recomandare pentru susţinerea unor cursuri de limba rusă, pentru cei interesaţi, la Cercul Militar National.


Gimnastică aerobică

Curs dedicat în principal doamnelor şi domnişoarelor, care doresc menţinerea unor forme armonioase dar şi relaxarea şi tonifierea psihică.

Orele se desfăşoară în sala special destinată, într-o ambianţă caldă întreţinută de muzica din fundal şi instructorul coordonator.

GIMNASTICĂ AEROBICĂ


 Gimnastica aerobică


• Curs pentru adulţi:

• Curs cu durata de 4 luni: 32 ore, 2 ore pe săptămână;
• Program: Marti, Joi/ 16.30-17.30, 17.30-18.30, etaj 4; 
• Preţ: 350 lei;(10,93lei/oră)
• Profesori: Aura HURMUZ 

PROFESORI

Aura HURMUZ– este instructor sportiv- gimnastică aerobică din anul 2009 şi coordoneaza grupele de gimnastică aerobică pentru femei.  A început colaborarea în această calitate la Casa de Cultură a Ministerului Administratiei şi Internelor, iar din anul 2010 colaborează cu Cercul Militar Naţional.

Tango Argentinian

Dansul este un mijloc de comunicare artistică, de dezvoltare a personalităţii şi de relaxare, în acelaşi timp. Cursul se desfăşoară pe module, în funcţie de vârstă şi nivelul de cunoaştere al cursantului.

 

TANGO ARGENTINIAN


 Tango Argemtinian


• Curs pentru adulți:

• Curs cu durata de 4 luni: 64 ore, 4 ore pe săptămână;

• Program: Marți. Joi / 16:30-17:30 17:30- 18:30
• Preț: 560 lei; (8.75 lei/oră); • Profesor: Valentino Luca. 


PROFESORI

 

Valentino Luca - absolvent al Scolii de Tango argentinian "Tango Tangent” si al departamentului de dans al Universiățtii de Arte din Yogyakarta (indonezia).Cu o experiență de 2 ani la Clubul de Tango Bali (Indonezia) își continuă pregatirea de specialitate cu maestrul Daniel Mandita și predând si dansând la milongile organizate in capitală și în străinatate.


 

Coregrafie și mișcare scenică 

Asimilarea elementelor de balet clasic, îmbinarea armonioasă între mișcare și eleganță, coordonare, forță și control asupra propriului corp.


COREGRAFIE ȘI MIȘCARE SCENICĂ


 Coregrafie și mișcare scenică pentru copii


• Curs pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3-5 ani, 5-14 ani;

• Curs cu durata de 4 luni;

• 3-5 ani; 32 ore, 2 ore pe săptămână
Preț: 300 lei; (9,37 lei/oră)
• 5-14 ani; 64 ore, 4 ore pe săptămână;
Preț: 560 lei; (8,75 lei/oră)
• Program: Marți. Joi / 16:30-17:30 17:30- 18:30

• Profesor: Violeta CAPTARI. 


PROFESORI

Violeta CAPTARI - personalitate artistică deosebit de complexă, doamna Violeta CAPTARI este maestru de balet şi pedagog de coregrafie. Licenţiată a Institutului de Stat al Artelor (Chişinău) doctor al Academiei de Teatru şi Film "I.L. CARAGIALE” Bucureşti, Istoria şi Estetica Teatrului este iniţiatoarea Studioului Coregrafic „Reverence”.