Salonul Național Fotogeografica 2017

3 3

·       Salonul Național de Fotografie Fotogeografica, ediția a XXI - a, deschis în perioada 22 mai - 8 iunie 2017.
Fotogeografica este cea mai importantă manifestare la nivel național din domeniul concursurilor de fotografie pentru tineret, având ca tematică promovarea valorilor naturii,a culturii și tradițiilor românești și reunește un număr de 180 de participanți din toată țara.
Luni, 22 mai 2017, are loc vernisajul Salonului și, totodată, lansarea catalogului Fotogeografica 2017, ce conține fotografiile premiate la cele două secțiuni, wildlife și peisaj, precum și cele mai reușite lucrări din galeria foto a concursului.
Proiectul este derulat de Casa de Cultură a Studenților București, sub egida Ministerului Tineretului și Sportului.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Cercului Militar Național.

http://www.fotogeografica.ro/castigatori-si-galerie/#lightbox/6/

SPECTACOLUL ARTEI FOTOGRAFICE – cronică de Octavian Mihalcea, BIBLIOTECA MILITARĂ NAȚIONALĂ

Între 22 mai și 8 iunie, la Galeria Artelor din cadrul Cercului Militar Național, se desfășoară Salonul Național de Fotografie - "Fotogeografica", cea mai importantă manifestare la nivel național în domeniul concursurilor de fotografie pentru tineret. Ne sunt dezvăluite numeroase "porți de acces"spre diferite redări ale realității, unele dintre ele încărcate cu inedite valențe ideatice. În acest fel putem participa la un veritabil spectacol, acolo unde datele obiective proprii arealului natural și elanurile imaginative realizează o mereu fecundă sinteză. Este absolut lăudabilă permanenta disponibilitate a tinerilor fotografi în a introspecta unele fascinante ipostaze ale celor înconjurătoare, câteodată nedescoperite până acum. Se evidențiază diversitatea subiectelor abordate, mergând de la peisaje lacustre până la aparent inaccesibile creste montane, sau, alteori, imortalizarea plină de sensuri a unor păduri seculare. Toate exponatele pot fi înscrise într-o paradigmă a complexității. Deasemenea, numeroase titluri ale fotografiilor sunt purtătoare de nedisimulate esențe lirice. Iată doar câteva exemple: "Portal spre altă lume", "Văl de ceață", "Șarpe însorindu-se", "Vânătoare de culori", "Umbre împletite" sau "Cuibul din soare". Albumul salonului beneficiază de o foarte elocventă Întâmpinare aparținând Directorului Cercului Militar Național, Colonel dr. Cristian Dorca, din care cităm: "Socotesc demn de susținut acest salon național de fotografie, unde tânăra generație este prezentă în complexe și interesante corelații, interacțiuni sau confruntări cu subiectele sau cu obiectivul fotografic, dând naștere unor minunate mărturii de colecție patrimonială. Astfel, publicul poate aprecia și înțelege foarte ușor această artă, bine sugerată, în care realizatorul are datoria de a se găsi într-o stare specială de inspirație față de subiect, aliată cu o importantă disponibilitate la efort fizic. Trebuie, așadar, să ai în permanență obiectivul larg deschis asupra surprinderii artistice a concretului."


Distribuie
  • Twitter
  • Facebook

Contact Cercul Militar National

ADRESĂ
Constantin Mille nr. 1, sector 1, București


SECRETARIAT

Telefon: 021-314.95.51 
              021-313.86.80  /112              
Fax: 021-313.78.27
E-mail: marketing@cmn.ro

Program: Luni - Vineri / 08.00 - 16.00


BIROUL CULTURĂ, EDUCAȚIE ȘI COMUNICARE

Telefon: 021-313.86.80  
Secretariat cursuri: 021-313.86.80  /156 
Secretariat expoziții și activități culturale: 021-313.86.80  /136
Fax: 021-313.78.27
E-mail: cultura@cmn.ro

Program: Luni - Vineri / 08.00 - 20.00