• in Evenimente
  • Vizite: 1103
  • (Rating-ul curent 0.0/5 Stele) Voturi: 0

Ziua Culturii Naționale la Cercul Militar Național

0 0

Ziua Culturii Naţionale la Cercul Militar Naţional

Ziua Culturii Naţionale, 15 Ianuarie, reprezintă pentru Cercul Militar Naţional un prilej deosebit dedicat omagierii personalităţii şi operei lui Mihai Eminescu, fondator de cultură şi de limbă românească, un simbol emblematic al spiritualităţii româneşti.

Odată cu această sărbătoare, Cercul Militar Naţional marchează debutul manifestărilor culturale din 2017, pe care şi le propune să fie conjugate, dezvoltate şi promovate împreună cu instituţiile de cultură şi artă din Ministerul Apărării Naţionale, precum şi cu instituţiile de cultură publice sau private din societatea românească.

Manifestări dedicate sărbătoririi Zilei Culturii Naţionale – 15 ianuarie 2017

Pentru marcarea Zilei Culturii Naţionale – 15 Ianuarie, ziua poetului naţional Mihai Eminescu (1850-1889), de la a cărui naştere se împlinesc 167 de ani, Cercul Militar Naţional a organizat o serie de proiecte culturale destinate publicului larg dornic să (re)descopere noi aspecte ale culturii române contemporane sau de patrimoniu.

I. Joi, 12 ianuarie 2017, ora 15.00, la Sala de Spectacole Eusebiu Ştefănescu, a fost prezentat eseul poetic pe versuri de Mihai Eminescu și Nichita Stănescu ”Visători la steaua singurătății”, în dublă ipostază, pe suport video – film realizat de ABI Fundație în anul 2014, regia Ilie Virgil, în incinta fostului Muzeu al Literaturii Române, și ca audio-book realizat de Editura Casa Radio în 2016. Protagoniștii sunt actorul Eusebiu Ștefănescu și muzicianul Ion Bogdan Ștefănescu. Evenimentul a fost organizat de Cercul Militar Național în parteneriat cu Biblioteca Militară Națională și Centrul Cultural Media Radio România.  

 

II. Joi, 12 ianuarie 2017, ora 18.00, la Sala de Spectacole Eusebiu Ştefănescu, a avut loc Recitalul vocal-instrumental ”Tinere Speranțe” dedicat poetului Mihai Eminescu și susținut de tineri muzicieni de la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”, Colegiul Național de Muzică „George Enescu”, Colegiul Național de Artă „Carmen Sylva”, Ploiești, Universitatea „Spiru Haret”, București.

 

III. Sâmbătă, 14 ianuarie 2017, ora 11.00, la Sala Rondă, a avut loc vernisajul expoziţiei numismatice dedicată omagierii naşterii poetului M. Eminescu, realizată de Clubul Numismatic Mihai Eminescu din cadrul Cercului Militar Național.

 

Distribuie
  • Twitter
  • Facebook