Expoziția aniversară Ion Hultoană-80 de ani de viață,50 de ani de activitate artistică

0 0
Expoziția aniversară "Ion Hultoană-80 de ani de viață, 50 de ani de activitate artistică", deschisă în perioada 11 - 28 martie 2019. 


Pictura se numără printre fenomenele care îi apropie pe oameni.

Pasiunea acesta a existat dintotdeauna în inimile militarilor și nu s-a domolit vreodată.

Sub egida Armata Prețuiește Arta, Instituțiile de cultură din armată au organizat, sub îndrumarea directă a domnului general-locotenent Dr. Cătălin Zisu, un eveniment aniversar, de suflet, dedicat colonelului (ret.) ION HULTOANĂ, ofițer de carieră și artist plastic, maestru al piesajului cu un înnăscut har cromatic.

Artistului i-au fost conferite atât trofeul, cât și diploma de execelență pentru talentul său remarcabil în pictură și contribuția adusă la îmbogățirea patrimoniului Colecției de Artă Contemporană Românească a Cercului Militar Național, pentru efortul susținut în promovarea și cultivarea pasiunii de excepție față de cultură și artă, într-o continuă efervescență și prospețime, respirând aerul tinereții, chiar și la cei 80 de ani împliniți.

 

   

 

PE CĂILE ECHILIBRULUI - cronică de OCTAVIAN MIHALCEA

Între 11 și 28 martie, la Galeria Artelor din cadrul Cercului Militar Național poate fi vizitată expoziția sugestiv intitulată "Ion Hultoană-80 de ani de viață, 50 de ani de activitate artistică". Iese în evidență peisagistica gravitând în jurul ideii de armonie, abilitatea cromatică înscriindu-se pe căile echilibrului. De asemenea, se remarcă o mare siguranță a pictorului, astfel încât prezenta sinteză coloristică are toate șansele pentru un impact considerabil asupra iubitorilor artei. Pânzele lui Ion Hultoană spun povești care au drept efect transpunerea în zone cvasi-imateriale. Deși, aparent, putem integra ușor peisajele din expoziție, extensiunile ce li se pot alătura ne ipostaziază într-un imaginar complex. Sunt imediat recognoscibile pulsațiile vitale, element definitoriu al artei lui Ion Hultoană, aflat cu ocazia prezentului eveniment într-un moment de grație făgăduind noi împliniri estetice.


Distribuie
  • Twitter
  • Facebook